مواد غذایی غیرمجاز برای مادران شیرده
– دم کردههای گیاهی مثل چای نعناع و گل گاو زبان؛ زیرا موجب بروز اثرات جانبی مثل تهوع و استفراغ در مادر میشود و ترکیبات این نوشیدنیها وارد شیر شده و امکان دارد همین اثرات در نوزاد هم بروز کند.
– کافئین؛ زیرا کافئین وارد شیر مادر شده و موجب تحریکپذیری و هیجانات روحی نوزاد میشود. بنابراین توصیه میشود مادر شیرده کمتر از ۲ لیوان در روز قهوه و چای مصرف کنند، شکلات و کاکائو هم دارای تئوبرومید است که مانند کافئین محرک است و بهتر است مصرفش محدود شود.
– مصرف زیاد مواد غذایی مانند مارچوبه، کلم، پیاز، بادمجان، فلفل دلمهای، فلفل قرمز تند، دارچین، غده گل میخک، پونه، جوز هندی، اکلیل کوهی، کنجد، خردل، نعنا، آویشن کوهی؛ زیرا بوی شیر مادر را تغییر میدهند. البته این مواد غذایی، مسمومیتزا نیستند و در صورتی که کودک به بوی آنها عادت داشته و عکسالعملی از خود نشان نمیدهد، مصرف آنها مانعی ندارد.
– مواد غذایی که فقط کالریزا هستند؛ مانند شیرینیجات، شکلات و امثال آن. زیرا علاوه بر تأثیر در اضافی وزن، از عوامل بیماریزا نیز میباشند. البته مصرف کمی از آن بیضرر میباشد.
– مواد غذایی تند، خیلیشور و چرب.
– مواد غذایی سرخ شده و شیرین.
– سوسیس و کالباس و پنیر مانده.
– سیگار؛ زیرا نیکوتین آن وارد شیر میشود.
– ماهیهایی که از رودخانه، بالاخص در نواحی آلوده صید میشود.
– نوشیدن نوشابهها و مایعات گازدار.