سرما خوردگی کودکان
همه چیز در مورد سرماخوردگی و درمان سرما خوردگی
13 اکتبر, 2016
عوارض شایع دوران بارداری
عوارض شایع دوران بارداری
14 اکتبر, 2016
سزارین

سزارین

بهبود پس از سزارین با زایمان طبیعی متفاوت می‌باشد ، زیرا سزارین یک عمل جراحی شکم است و مادر باید در جهت مراقبت از خود اصول و قواعدی را به طور کامل رعایت نماید:

  • راه رفتن و مصرف داروی ضد درد: اگر پزشک توصیه کرده است که مادر می‌تواند راه برود ، اولین کار او این است که سعی کند راه برود. راه رفتن سبب می‌شود که از مشکلات و عوارض سزارین پیشگیری گردد. اگر مادر درد دارد پزشک داروی خوراکی و در صورت لزوم داروی تزریقی تجویز می‌کند.
  • نوشیدن مایعات: به طور معمول در ۲۴ ساعت اول زایمان مایعات تزریقی داده می‌شود ، ولی اگر شرایط مادر مساعد باشد ممکن است مایعات به صورت خوراکی داده شود.
  • دفع ادرار و مدفوع: برای دفع ادرار مادر ، داخل مثانه او لوله‌ای (کاتاتر) گذاشته می‌شود تا ادرار مادر را تخلیه کند. در روزهای دوم و سوم مادر ممکن است احساس کند که گاز در روده‌های او وجود دارد و ممکن است چند روز طول بکشد تا اجابت مزاج انجام دهد ، در چنین مواردی راه رفتن به دفع مدفوع کمک خواهد کرد.
  • مراقبت از زخم پست شکم: اگر مادر در هنگام راه رفتن و نشستن احساس درد در محل زخم می‌کند ، می‌تواند دست خود یا بالشی را روی شکم خود قرار دهد. در هنگام بلند شدن برای جلوگیری از سرگیجه باید کسی دست مادر را بگیرد و او را حمایت کند. مادر یا همسر او باید محل زخم را هر روز مشاهده کند و اگر ترشح یا خونابه‌ای ظاهر شد باید بلافاصله به پزشک اطلاع دهند. پس از برداشتن پانسمان زخم مادر می‌تواند هر روز محل زخم را با آب و صابون بشوید.
سزارین

سزارین

پس از یکی دو روز مادر ممکن است احساس بی‌حسی یا غلغلک در محل زخم شکم نماید که اهمیت ندارد. پزشک معمولاً روز چهارم تا ششم بعد از سزارین بخیه‌های شکم را خارج می‌کند ولی بهبود کامل شکم و رحم در حدود ۶ هفته طول می‌کشد.

  • مرخص شدن از بیمارستان: پزشک معمولاً ۳ تا ۴ روز بعد از عمل سزارین مادر را مرخص می‌کند ، ولی بعضی از پزشکان زودتر مرخص می‌کنند. رفتن مادر به خانه به این معنی نیست که مادر می‌تواند همه کارهای خانه را انجام دهد، اشیاء را بلند کند، شستشو کند و یا غذا بپزد. مادر باید ۴ تا ۶ هفته استراحت کامل داشته باشد.
  • عرق کردن بعد از عمل سزارین : پس از سزارین مادر عرق می‌کند تا مایعاتی که در بدن او جمع شده است دفع گردد. عرق کردن مادر ممکن است تا ۶ هفته ادامه یابد مخصوصاً اگر نوزاد را با شیر خود تغذیه کند، زیرا سوخت و ساز بدن او افزایش یافته است بنابراین مادر باید مایعات زیادی بنوشد.

اگر مادر غیر از عرق کردن احساس گرمای زیاد کند باید درجه حرارت بدن خود را اندازه‌گیری کند و اگر حرارت بدن او بالاست ممکن است دچار عفونتی شده باشد و هرچه زودتر باید به پزشک مراجعه نماید.

  • ریزش موها: بعضی از مادران پس از عمل سزارین دچار ریزش مو می‌گردند ، این اتفاق کاملاً طبیعی است و به علت تغییرات هورمونی است و مادر نباید نگران باشد. موهای هر خانمی به طور طبیعی هم رشد می‌کند و هم می‌ریزد ، ولی در دوران بارداری این رشد و ریزش متوقف می‌گردد و پس از زایمان شروع به ریزش می‌کند، اما پس از ۶ ماه رشد و ریزش موها به حالت طبیعی برمی‌گردد.

مادر حامله و مادری که سزارین شده است نباید موهای خود را گرم و خشک کند، زیرا موجب تخریب مو می‌شود. همچنین مادر حامله و سزارین شده نباید مواد شیمیایی به موهای خود بزند تا موها به حالت طبیعی برگردد.

avatar