طرز تهیه غذای کمکی – پیراشکی برای رفتن به پیک نیک (از ۱۸ ماهگی)
مواد لازم برای تهیه خمیر:
۳۰۰ گرم آرد
۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
۱ لیوان آب
نیم استکان شیر
مقدار کمی نمک
روش تهیه:
آرد را با استفاده از روغن، آب، شیر و نمک به صورت خمیر درآورید. طوری که خمیر به دست آمده به دست نچسبد. آن را با کمک وردنه تا حد امکان نازک کرده و پهن کنید. خمیر نازک شده را به صورت چند قطعه ببرید. بدین منظور از بشقابهای میوهخوری استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه سس داخل پیراشکی
۱ عدد پیاز متوسط
۲ عدد کدو
۱ عدد سیبزمینی
۱ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
۳ قاشق غذاخوری گوشت گوساله چرخ کرده
۲ عدد گوجهفرنگی درشت
مقداری روغن مایع
پیاز، کدو و سیبزمینی را کاملاً خرد کرده و بگذارید به همراه مقدار کمی آب به آرامی بپزد. در تابه دیگری گوجهفرنگیهای پوست گرفته شده را کاملاً خرد کنید و گوشت را داخل آن بریزید و بگذارید با نیم استکان آب بپزد. سپس همه این مواد را با هم مخلوط کرده و له کنید. داخل هر یک از خمیرها (مایه را در نیمی از دایره خمیری بریزید) ۲ قاشق از این مایه ریخته و طرف دیگر خمیر را روی آن برگردانید و لبه آن را با کمک دست فشار دهید تا کاملاً به لبه پایین خمیر بچسبد. سپس پیراشکی را داخل سینی فر، که قبلاً ته آن را خوب چرب کردهاید، بچینید و آن را در فری که قبلاً داغ کردهاید، با درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد برای مدت ۱۰ دقیقه (تا زمانی که رنگ پیراشکیها طلایی شود) بپزید.
طرز تهیه سایر غذاهای کمکی نوزاد را در بیبی سنتر ببینید.