سندرم نفروزی
28 مارس, 2017
همه چیز درمورد بیماری مربوط به ناف نوزادان و کودکان
28 مارس, 2017

گلومرولونفریت

التهاب گلومرول ها (واحدهای تصفیه کننده در کلیه ها) گلومرولونفریت نامیده می شود.

این عارضه معمولاً در هر دو کلیه رخ می دهد. گلومرول های ملتهب شده نمی توانند خون را درست تصفیه کنند. عملکرد ناقص آن ها منجر به کاهش تولید ادرار، و دفع خون و پروتئین در ادرار می شود. معمولاً علت گلومرولونفریت معلوم نیست. گاهی این عارضه ممکن است به دنبال عفونت با میکروب های اِستِرِپتوکوک یا عفونت ویروسی رخ دهد.

 

علائم گلومرولونفریت

در گلومرولونفریت پس از عفونت، علائم حدود یک هفته بعد از عفونت شروع می شود. علت هر چه که باشد، علائم اصلی عبارت اند از:

– رنگ قرمز، صورتی، یا دودی ادرار در اثر وجود خون در آن

– کم شدن مقدار ادرار نسبت به حالت معمول

– گاهی سردرد

ممکن است مایع در بافت ها جمع شود و موجب تورم، خصوصاً در صورت و پاها شود. فشار خون بالا یکی از عوارض نادر این بیماری است.

مراجعه به پزشک

اگر احتمال می دهید کودک شما گلومرولونفریت داشته باشد باید فوراً با پزشک تماس بگیرید. پزشک کودک را معاینه خواهد کرد و احتمالاً برای آزمایش های تشخیصی او را به بیمارستان معرفی خواهد نمود. آزمایش ادرار صورت می گیرد، و ممکن است ورودی و خروجی مایعات بدن کودک نیز اندازه گیری شود.

خون در ادرار

وجود خون در ادرار ظاهری غیر عادی به آن می دهد. ادرار تیره تر و کدرتر از حالت عادی که رنگ شفاف و زرد کمرنگ دارد به نظر می رسد.

درمان گلومرولونفریت

اگر تشخیص تأیید شود، کودک باید برای درمان در بیمارستان بماند. ممکن است او را تحت رژیم غذایی با سدیم، پروتئین، و مایعات کم قرار دهند. این رژیم فشار روی کلیه ها را کم می کند و مانع از تجمع مایعات در بدن می شود. اگر کودک مایل باشد راه برود، لازم نیست او را وادار کنید در رخت خواب بماند.

اگر گلومرولونفریت از عفونت میکروبی ناشی شده باشد، ممکن است داروهای آنتی بیوتیک تجویز شود. اگر فشار خون بالا باشد، می توان کودک را چند روز برای این عارضه تحت درمان قرار داد تا به سطح عادی باز گردد.

با درمان، گلومرولونفریت معمولاً ظرف یک هفته خوب می شود.

در بیشتر موارد، گلومرولونفریت اثر پایداری بر کلیه های کودک ندارد و به ندرت عود می کند. در موارد بسیار نادر، ممکن است موجب بیماری مزمنی به نام سندرم نِفروزی (وارد شدن مقدار زیادی پروتئین از طریق کلیه ها از جریان خون در ادرار) شود، که گاهی نیاز به درمان طولانی مدت دارد.

avatar