همه چیز درمورد ریفلاکس نوزادان و درمان آن

اختلال بلع – توانایی مکیدن برای نوزادان
26 مارس, 2017
تنگی باب‌ المعده یا استنوزپیلور نوزاد
26 مارس, 2017

پس‌ریز ( ریفلاکس ) معده ـ مری
ریفلاکس ( پس‌ریز ) معده ـ مری که چند هفته بعد از تولد رخ می‌دهد، یکی از مشکلات شایع در سال اول تولد است. محتوای معده کودک به داخل مری پس زده می‌شود زیرا ماهیچه واقع در ورودی معده ضعیف است. در بیش‌تر موارد، پس‌ریز معده ـ مری یک مشکل موقت است.

علائم
علائم اصلی ریفلاکس عبارت‌اند از:
– استفراغ مداوم که ممکن است خونی باشد.
– پس زدن شیر خورده شده از دهان که ممکن است به طور مداوم از دهان بیرون بریزد.
– بروز سرفه، در صورتی که شیر یا غذای خورده شده به داخل ریه برود.
– گریه و بدخلقی.
– اضافه نکردن وزن، در صورتی که پس‌ریز طولانی مدت و شدید باشد.
اگر استفراغ کودک شما آغشته به خون است، فوراً با پزشک تماس بگیرید. در غیر این صورت وقت معاینه پزشکی بگیرید.
کار پزشک
پزشک کودک را معاینه خواهد کرد. به علاوه، ممکن است نمونه خون و ادرار کودک را برای آزمایشگاه بفرستد تا معلوم شود علل دیگری برای استفراغ، هم‌چون گاستروآنتریت یا تنگی باب‌المعده وجود دارد یا خیر.

درمان
تغییر وضعیت بدن کودک هنگام خواب ممکن است به کاهش پس‌ریز کمک کند. اگر سن کودک اجازه دهد، باید مدت زمان نشستن او در صندلی بچه (روروئک یا کالسکه) را افزایش دهید. اگر علائم پس‌ریز شدید است، غلیظ کردن شیر کودک با پودر دانه خرنوب یا آرد ذرت ممکن است مفید واقع شود. اگر کودک شروع به خوردن غذاهای جامد کرده است، باید مقدار مایعات را در رژیم غذایی او کاهش دهید و غذاهای جامد بیش‌تری را اضافه کنید. باید از دادن هرگونه نوشیدنی به کودک بدون همراهی غذای جامد خودداری کنید.
اگر پس‌ریز ظرف حدود ۶ هفته بهتر نشد، پزشک احتمالاً دارویی را برای کمک به پیش‌گیری از مشکل با افزایش فعالیت عضلانی مری تجویز خواهد کرد. ممکن است دارویی نیز برای کاهش مقدار اسید در معده تجویز شود. بیش‌تر کودکان تا رسیدن به یک‌سالگی از این عارضه خلاصی می‌یابند، هرچند درمانی برای آن انجام نشود.

درمان ریفلاکس معده ـ مری
کودک باید به پهلو بخوابد و سرش بالاتر از پاهایش باشد. این وضعیت به کاهش پس‌ریز معده ـ مری کمک خواهد کرد.

avatar