تغییرات مادر و جنین در هفته بیست و چهارم بارداری
تغییرات مادر و جنین در هفته بیست و چهارم بارداری
11 تیر, 1397
تغییرات مادر و جنین در هفته سی و دوم بارداری
تغییرات مادر و جنین در هفته سی و دوم بارداری
11 تیر, 1397
تغییرات مادر و جنین در هفته بیست و هشتم بارداری

تغییرات مادر و جنین در هفته بیست و هشتم بارداری

جدول هفته به هفتههفته بیستم و هشتم بارداری

تغییرات مادر و جنین در هفته بیست و هشتم بارداری

 

جنین در حال رشد

قد: 37 سانتی‏متر

وزن: 900 گرم تا 1 کیلوگرم

 

– پوست او قرمز و چین خورده است اما چربى شروع به جمع شدن در زیر آن کرده است.

– تحولات چشمگیرى در بخشى از مغز که به تفکر مربوط است صورت گرفته است، و این قسمت در حال بزرگ‏تر و پیچیده‏ تر شدن است. جنین هفت ماهه مىیتواند درد حس کند و همانند جنین کامل نُه ماهه واکنش نشان مى‏دهد.

– پرزهاى چشایى جنین بسیار بیشتر از زمان تولد است، بنابراین حس چشایى او قوى است.

– ریه‏ هاى او هنوز کاملاً بلوغ نیافته است و باید ماده‏اى به نام سورفاکتانت را بسازد، که مانع از روى هم خوابیدن اجزاى ریه در هر بار تنفس مى‏شود.

– اگر کسی دستش را روى شکم مادر بگذارد مىیتواند حرکت جنین را حس کند، و ممکن است حتى شکل پا یا باسن جنین را هنگام لگد زدن و چرخیدن او حس نماید.

اگر به فکر انتخاب نام برای فرزندتان هستید، پیشنهاد میکنم نگاهی هم به: فهرست کامل نام ها و اسامی دختران و پسران ایرانی در بیبی سنتر بیاندازید.

اگر دوست دارید گردنبند یا دستبند شیک با اسم فرزندتان داشته باشید سری به فروشگاه بیبی سنتر بزنید.

اکنون فقط سه ماه تا پایان باردارى شما باقى مانده است و دارید به سر منزل مقصود نزدیک مى‏شوید. کم‏کم احساس مى‏کنید سنگین و کُند و شاید فراموش‏کار شده‌اید.

در ماه‏ هاى آخر، بدن جنین چربى ذخیره مى‏کند. او بسیار فعال است و احتمالاً متوجه مى‏شوید که جنین حرکت مى‏کند. اگر هم اکنون به دنیا بیاید، در صورت مراقبت‏هاى ویژه زنده خواهد ماند. امکان زنده ماندن نوزاد نارس را بخوانید.

 

تغییرات مادر باردار

– ممکن است دچار ترش کردن، سوءهاضمه و دل‏پیچه شوید.

– ممکن است متوجه خطوط قرمز رنگى روى شکم خود شوید که در اثر بزرگ شدن شکم و کشیده شدن پوست آن ایجاد مى‏شود.

– در این مقطع زمانى، گاهى انقباض‏هاى زایمانى کاذب را به صورت ضعیف احساس مى‏کنید.

– ممکن است رؤیاهاى بسیار واضحى درباره زایمان و کودک خود ببینید، این موضوع کاملاً طبیعى است و به آن معنا نیست که اشکالى در مورد کودک وجود دارد.

پیشنهاد مطلب:

همه چیز در مورد آزمایش ها و سونوگرافی های دوران بارداری

هر آنچه که باید در سه ماهه سوم بارداری انجام دهید

ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری

معاینات پزشکی دوران بارداری

 

افزایش وزن شما

سه ماهه سوم بارداری

در ماه‏ هاى آخر احتمالاً حدود 4 کیلوگرم افزایش وزن پیدا مى‏کنید، یعنى 30 تا 40 درصد کل افزایش وزن دوران بارداری.

به طور مثال کل افزایش وزن خانم بارداری در هفته بیست و هشتم 9 کیلوگرم بوده است.

 

وظایف شما

– سعى کنید در طول روز استراحت کافى داشته باشید و تا حد ممکن شب‏ها زود به بستر بروید. اگر هنوز سر کار مى‏روید، در ساعت ناهار پاهای‌تان را بالا بگذارید و وقتى به منزل آمدید استراحت کنید.

– به کارفرمای‌تان به صورت مکتوب اطلاع دهید که چه زمانى قصد توقف کار را دارید، و این‌که پس از تولد کودک قصد دارید به سر کار برگردید یا خیر. این کار را حداقل سه هفته قبل از شروع مرخصى انجام دهید.

– از حالا تا هفته سى و ششم هر دو هفته یک بار براى مراقبت‏هاى دوران باردارى به درمانگاه یا مطب مراجعه کنید. از حالا به بعد مى‏توان تپش قلب کودک را با وسایل مخصوص شنید.

 

لباس‏هاى دوران باردارى

تا ماه پنجم یا ششم باردارى، بسیارى از لباس‏های‌تان را اگر گشاد باشند مى‏توانید بپوشید. اما تهیه چند دست لباس جدید ممکن است تأثیر مثبت زیادى در روحیه شما داشته باشد، هر چند لازم نیست لباس‏هاى مخصوص دوران باردارى بخرید. به دنبال لباس‏هایى باشید که زیبا و راحت بوده و نظافت و اتو کشیدن آن‌ها نیز راحت باشد.

 

لباس پوشیدن

لباس‏هاى ساده ظاهرى راحت و غیر رسمى‏ به شما مى‏دهد و پوشیدن آن‌ها نیز آسان است. لباس‏هایى انتخاب کنید که دور لبه پایین آنها به اندازه کافى بزرگ باشند تا همراه با بزرگ‏تر شدن ابعاد بدن‌تان، پایین لباس، باز هم یک دست بایستد. به همین دلیل لباس‏هاى دوران باردارى معمولاً حدود 5 / 2 سانتی‏متر در سمت جلو بلندترند.

 

در دوران باردارى معمولاً احساس گرماى بیشترى مى‏کنید، بنابراین به دنبال لباس‏هاى سبک و گشاد از جنس نخى یا دیگر الیاف طبیعى باشید. اگر هوا سرد است، چند لباس روى هم بپوشید. از پوشیدن لباس‏هایى که کمر آن‌ها تنگ است یا جریان خون در پاها را محدود مى‏کنند، مانند جوراب‏هاى بلند و تنگ خوددارى کنید.

حتماً کفش‏هاى راحت و پاشنه کوتاه بپوشید، هر چند بهتر است از کفش‏هاى کاملاً بدون پاشنه نیز دوری نمایید. بهتر است کفش‏هاى بنددار نیز نپوشید زیرا باز و بسته کردن آن‌ها برای‌تان دشوار خواهد بود.

پیشنهاد مطلب:

مراقبت های دوران بارداری

افزایش وزن در دوران بارداری

avatar