مهارت-کنترل-مدفوع-در-کودکان
مهارت کنترل مدفوع در کودکان
3 بهمن, 1396
رشد-شخصیتی-کودک-دوسالگی
رشد شخصیتی کودک تا دوسالگی
3 بهمن, 1396
مهارت-کنترل-ادرار-کودکان

مهارت-کنترل-ادرار-کودکان

کنترل ادرار
هیچ دو کودکی کنترل ادرار را در یک سن به‌دست نمی‌آورند. اگر فکر می‌کنید کودک شما باید در زمانی که شما انتظار دارید، ادرار خود را کنترل کند،‌کاملاً در اشتباه هستید. زمان واقعی آن هنگامی است که کودک شما آماده باشد. منظور از آماده بودن زمانی است که مغز، اعصاب، و عضلات به اندازه کافی رشد کرده باشند. به ندرت ممکن است قبل از سن 15 تا 18 ماهگی اعصاب تکامل یافته باشند و عضلات به آن‌ها پاسخ دهند. بنابراین لطفاً، به خاطر کودکتان، قبل از این سن انتظار نتایج مهمی از نشستن روی لگن نداشته باشید. در واقع هرگز نباید کودک را مجبور کنید روی لگن بنشیند زیرا این کار باعث می‌شود کودک از انجام آن سر باز زند (و همیشه نیز برنده خواهد شد) و احتمالاً منجر به مشکلات بعدی، مثل بی‌اختیاری مکرر یا خیس کردن رخت‌خواب می‌گردد.

آموزش کنترل ادرار به کودک و زمان کنار گذاشتن پوشک را نیز بخوانید.
دفع بی‌اختیار ادرار برای تمامی کودکان رخ می‌دهد. بهتر است والدین به یاد داشته باشند که کودک قبل از 15 ماهگی به سختی می‌تواند ادرار خود را حتی برای یک ثانیه نگه دارد. به این ترتیب هرچند ممکن است شما را از این‌که می‌خواهد ادرار کند آگاه سازد، ولی نمی‌تواند آن را آن‌قدر نگه دارد تا برای او لگن بیاورید و روی آن بنشیند. این مشکل با افزایش طبیعی دفعات ادرار در حدود 21 ماهگی پیچیده‌تر می‌شود،‌و هیچ‌کس نمی‌تواند کاری در این مورد انجام دهد،‌چه رسد به خود کودک. تا 5 / 2 سالگی کودک شما قادر خواهد بود ادرار خود را تا چهار یا پنج ساعت نگه دارد و از آن به بعد مدت زمان نگه‌داری طولانی‌تر هم خواهد شد.
از حدود 12 ماهگی کودکان یک مرحله منفی‌کاری را طی می‌کنند، بنابراین اگر کودک را مجبور کنید کاری خلاف خواست خود انجام دهد، از اطاعت سر باز می‌زند. تلاش قاطعانه و سرسختانه والدین برای آموزش نشستن روی لگن می‌تواند منجر به شکست کامل شود. همه کودکان عاشق توجه و مراقبت وسواسی هستند و هیچ‌چیز به اندازه این‌که ببیند همه خانواده با دقت کارهای او را روی لگن زیر نظر دارند، کودک را راضی نمی‌کند. کودک لذت می‌برد از این‌که مادرش نزدیک او بنشیند و مشغول چرب زبانی، بازی کردن، و رشوه دادن شود. او می‌بیند که دفع بی‌اختیار ادرار بلافاصله پس از برداشتن لگن، تمام خانواده را دچار سردرگمی می‌کند، بنابراین روزی چندبار فقط برای جلب توجه این نمایش را به راه می‌اندازد.

اجتناب از مشکلات آموزش لگن
اگر مصمم باشید آموزش لگن را از سن پایین شروع کنید، احتمال بروز مشکلات بیشتر است. بیشتر اختلالات کنترل ادرار ناشی از مجبور کردن کودک به ماندن روی لگن و ادرار کردن،‌و استفاده از انضباط برای تحمیل خواست خودتان است. بنابراین اشتیاق بیش از حد برای آموزش استفاده از لگن نداشته باشید.
اجازه دهید کودکتان با سرعت مخصوص به خودش رشد کند. هیچ راهی برای تسریع این روند وجود ندارد؛ نقش شما کمک به کودکتان در طی کردن این روند است. کاری که می‌توانید بکنید این است که وقتی کودک نشان می‌دهد که می‌خواهد ادرار کند به سرعت وارد عمل شوید، و سعی کنید همیشه لگن یا توالت دم دست و قابل حصول باشد. هم‌چنین کودک را زیاد تحسین کنید.
به کودک خود کمک کنید با امتناع از نوشیدن مایعات از دو ساعت قبل از خوابیدن، واداشتن او به ادرار کردن قبل از رفتن به رخت‌خواب، و پوشاندن لباس خواب‌هایی که بتوان آن‌ها را به راحتی بالا یا پایین کشید، شب‌ها تشک خود را خیس نکند.
اگر فکر می‌کنید کودک شما از نظر کنترل ادرار عقب است،‌برای این‌که معلوم شود علل جسمانی در کار است یا خیر، با متخصص مشورت کنید.
کم بودن ظرفیت مثانه، انسداد پیشابراه، و در مورد دختران، حالب نابجا همگی ممکن است منجر به بی‌اختیاری ادرار گردند.

avatar