درمان بدبویی سر کودک با طب سنتی
هنگامی که عفونتی ناشی از «خلط» در زیر پوست سر ایجاد شود و یا بخاراتی به سمت پوست سر پیشرفت کند که گرم شود، این فساد و گرمی از پوست سر خارج میشود که اگر این «خلط» و گرمی به صورت عرق خارج شود باعث بدبویی سر میشود.
علت بدبویی سر
علت بدبویی در سر کودکان و پیران از کثرت رطوبات و ضعف اعصاب آنان است.
همچنین دلیل دیگر بدبویی سر کودکان ریاضت و سختی کشیدن اندک آنها است.
درمان بدبویی سر کودک با طب سنتی
برای درمان بدبویی سر کودکان بعد از استفاده از شیوه « استفراغ » میتوان ترکیب زیر را بر سر بیمار «طِلا» کنید.
18 / 3 گرم «برگ سوسن»، 53 / 0 گرم «مُرداسنگ»، 53 / 0 گرم «توتیاى کرمانى»، 06 / 1 گرم «پوست درخت صنوبر»، 53 / 0 گرم «جوز السرو سوخته»، 06 / 1 گرم «کندر آسیاب شده» همه را ساییده با [«سکنجبین اسقیلی»] حل کرده بر سر بیمار «طِلا» کنید.
«طِلای» دیگری که برای درمان این بیماری مناسب و بهتر از قبلی است و بوی بد را در این بیماری قطع کرده و از بین میبرد چنین است:
«مر صاف»، «کندر» هر کدام به میزان 59 / 1 گرم، «سماق» به میزان 18 / 3 گرم را بسایید و با «زیتون خام و گس» یا دیگر روغنهاى گرم حل کرده بر سر بیمار «طِلا» کنید. این ترکیب به زودی بهبودی حاصل میکند.
همچنین میتوان سر بیمار را با استفاده از آب جوشاندهای که مواد زیر در آن قرار دارد شست. این مواد عبارت است از «جفت بلوط» و «گلنار» و «پوست انار» و «مازوى سبز» و «برگ علیق» و «مویزج» و «برگ کبر» و «برگ حنا» که آنها را باید خوب در آب جوشاند تا متلاشی شوند و سپس بر سر بیمار ریخت و آن را شست و به دنبال آن «سرکه»ای که در آن مقدار کمی «نوشادر» حل شده باشد مورد استفاده قرار گیرد و این لطیفترین چیزی است که استعمال آن در این بیماری دیده شده است.
درمان دیگر برای بدبویی سر که ناشی از زیادی رطوبات است این است که بدن از «اخلاط بلغمی» به وسیله «حب ایارج (جهت دفع بلغم)» و «حب بنفشه»، «تنقیه» شود و غذای بیمار «مزوره نخود» و «مغز حب القرطم» باشد.
همچنین «برگ سوسن» و «توتیا» و «مرداسنگ» و «جوز السرو سوخته» و «دقاق کندر» را به اندازه مساوى برداشته و بکوبید و غربال کنید و با «آب آس» خمیر کرده و سر بیمار را با آن «طِلا» کنید.
نیز میتوانید «توتیا»، «مرداسنگ»، «گل سرخ»، «گِل ارمنى»، «پوست انار» را نرم ساییده و با «سرکه» تر کرده و سپس خشک کنید و همراه با آن «پوست درخت مازو» و «جوز السرو» را بکوبید و به صورت «ضماد» به کار برید.