تنگی باب‌ المعده یا استنوزپیلور نوزاد

همه چیز درمورد ریفلاکس نوزادان و درمان آن
6 فروردین, 1396
اختلالات گوارشی کودکان – سوء جذب
6 فروردین, 1396

تنگی باب‌المعده یا استنوزپیلور
در عارضه تنگی باب‌المعده یا استنوزپیلور باب‌المعده (پیلور) در نتیجه ضخیم شدن عضله احاطه کننده آن تنگ می‌شود. علت ضخیم شدن این عضله معلوم نیست، اما در پسران شیوع بیش‌تری دارد.

علائم
علائم عمده تنگی باب‌المعده معمولاً بین 2 تا 6 هفته از تولد ظاهر می‌شود. این علائم عبارت‌اند از:
– استفراغ مداوم و پرتابی (استفراغ با فشار که از دهان به بیرون پرتاب می‌شود)
– گرسنگی دائمی؛ کودک اغلب بلافاصله بعد از استفراغ مجدداً غذا می‌خواهد.
– کمی تعداد نوبت‌های اجابت مزاج
– کاهش وزن و بی‌حالی در صورتی که علائم بیش از چند روز وجود داشته باشد.
کودک ممکن است در اثر استفراغ دائمی دچار آب‌زدایی بدن شود. اگر کودک شما هر یک از علائم فوق را دارد یا نشان‌های از آب‌زدایی بدن دارد فوراً با پزشک تماس بگیرید. تا وقتی که کودک مورد معاینه پزشک قرار نگرفته است، به او شیر به دفعات زیاد اما هر بار به مقدار کم بدهید تا مقدار غذای هضم نشده در معده او زیاد نباشد.

کار پزشک
پزشک شکم کودک را هنگام شیر خوردن معاینه خواهد کرد تا ببیند در ناحیه باب‌المعده او تورمی احساس می‌شود یا خیر. اگر تنگی باب‌المعده محتمل به نظر برسد، کودک در بیمارستان بستری خواهد شد. در بیمارستان، یک‌بار دیگر معاینه جسمانی به عمل خواهد آمد و ممکن است سونوگرافی نیز برای اطمینان از صحت تشخیص انجام شود.
اگر کودک دچار مشکل آب‌زدایی بدن شده باشد، مایعات به او تزریق خواهد شد. انسداد باب‌المعده را با یک عمل جراحی جزئی و باز کردن باب‌المعده می‌توان رفع کرد. کودک احتمالاً یک روز بعد از بیمارستان مرخص می‌شود.
پس از عمل، باید مقدار غذای کودک را در هر نوبت به تدریج افزایش دهید تا این‌که به حد عادی برسد (معمولاً باید این روند ظرف 48 الی 72 ساعت انجام شود).
عارضه تنگی باب‌المعده پس از این‌که درمان شد عود نمی‌کند. این عارضه آثار منفی دائمی نیز ندارد.

avatar