مننژیت و عفونت های روده ای در غذای نوزاد

پستانک مکیدن انگشت نوزدان
پستانک و مکیدن انگشت در نوزدان
۲۴ آذر, ۱۳۹۶
طرز تهیه و مصرف شیر گاو برای نوزاد
طرز تهیه و مصرف شیر گاو برای نوزاد
۲۴ آذر, ۱۳۹۶
مننژیت عفونت های روده ای غذای نوزاد

مننژیت و عفونت های روده ای در غذای نوزاد
بیشتر مادران در سراسر جهان کمتر نسبت به وجود خطرات ناشی از وجود باکتری‌های موجود در غذای کودک ( شیر خشک و غذای کمکی ) خود آشنا هستند و همین امر نیز یکی از عوامل اصلی در بروز بیماری‌های مختلف مننژیت و عفونت‌های روده‌ای شایع در بین کودکان است.
طرح این بحث جدید در مسأله بهداشت کودک باعث شده، که محققین و پزشکان آلمانی نیز به بررسی میزان باکتری‌ها در غذای کودک به ویژه شیرخواران توجه جدی نمایند.
در همین رابطه در چند سال اخیر محققین غذایی در آلمان نیز به نکته قابل توجهی دست یافتند و آن این که پودر شیر نوزادان که به عنوان جایگزینی برای شیر مادر به بازار ارائه می‌شود عمدتاً در هنگام تولید صنعتی با باکتری «انتروباکتر ساکازاکی» آلوده می‌شود.
محققین آلمانی و دیگر کشورها معتقدند که باکتری «انتروباکتر ساکازاکی» می‌تواند در صورتی که سیستم دفاعی بدن ضعیف باشد در نوزادان باعث مننژیت (بیماری مغزی) و عفونت های شدید روده‌ای و حتی مرگ شود.
مطالعات جدید در آلمان این احتمال را تأیید می‌کنند که باکتری‌هایی که در تمام محیط زیست و اطراف وجود دارند را نمی‌توان با وجود به کارگیری بالاترین تدابیر بهداشتی از کارخانه‌ها و مراکز دور نگه داشت. هر چند که پودر شیر هنگام تولید پاستوریزه می‌شود اما دانشمندان درباره این که آیا این باکتری از طریق حرارت واقعاً کشته می‌شود اختلاف نظر دارند و برخی از کارشناسان مطمئن هستند که باکتری‌ها می‌توانند حتی پس از مراحل پاستوریزه شدن نیز وارد پودر بشوند.
یکی از اعضاء اتحادیه رژیم غذایی در آلمان، معتقد است که تولیدکنندگان مواد غذایی نوزاد نیز از این امر مطلع هستند. این در حالی است که هنوز اطلاعات مطمئنی پیرامون میزان باکتری‌هایی که می‌توانند در پودر غذای کودک خطرناک باشند وجود ندارد.
از سوی دیگر برخی معتقدند که آلودگی غذای نوزاد با باکتری‌ها مشکل اصلی نیست بلکه پودر غذای کودک اکثراً توسط والدین در خانه به طور صحیح تهیه و آماده نمی‌شود.
تحقیقات علمی بر روی عفونت‌های روده‌ای ثابت می‌کنند که بزرگ‌ترین خطر بروز این نوع عفونت‌ها در شصت روز اول پس از تولد نوزاد است و میزان مرگ و میر نوزاد در این شرایط بین چهل تا هشتاد درصد است.
یک محقق اعلام کرده است که بسته‌های حاوی غذای نوزاد از اروپا، آمریکا، کره جنوبی و آفریقای جنوبی را مورد مطالعه قرار داده و باکتری انتروباکتر ساکازاکی را در آن‌ها پیدا کرده است.
محققین در هلند نیز در چندین کارخانه تولید پودر شیر نوزاد در اروپا، باکتری انتروباکتر ساکازاکی را در هوا و در حاشیه خط تولید پیدا کرده‌اند. این در حالی است که یک دانشمند در تحقیقات خود مشاهده کرده است که حتی در صورتی که میزان باکتری‌ها در غذای کودک پایین باشد وجود اشکال در سیستم دفاعی بدن نوزاد باعث می‌شود که خطراتی متوجه سلامتی نوزاد شود.
طبق تحقیقاتی در صورتی که شیر تهیه شده برای نوزاد مدت سی دقیقه در دمای اتاق نگه‌داری شود تعداد باکتری‌های موجود در آن دو برابر می‌شوند. بدین خاطر توصیه می شود که غذای کودک اندکی قبل از مصرف آماده و در یخچال نگهداری شود.