رابطه میگرن و سردرد کودکان با مواد غذایی

سردرد عصبی در کودکان
۵ فروردین, ۱۳۹۶
فلج مغزی
۶ فروردین, ۱۳۹۶

رابطه میگرن و سردرد کودکان با مواد غذایی
از نظر متخصصان، تعداد قابل توجهی از موارد شناخته شده میگرن در کودکان به نحوه تغذیه آن‌ها بر می‌گردد. طی مطالعاتی در همین زمینه بر روی ۸۸ کودک و نوجوان (در سنین ۳ تا ۱۶ سالگی) که همگی از سردرد میگرنی رنج می‌بردند، انجام شد که نتایج ذیل به دست آمد این دکتر در نهایت تعجب دریافت که حذف برخی از مواد غذایی می‌تواند تا میزان ۹۳ درصد در کاهش این بیماری مؤثر واقع گردد. البته این تأثیر در برخی از موارد، بلافاصله پس از حذف ماده غذایی مشکوک ظاهر می‌شود و گاه به مدت زمان بیش‌‌‌تری (حدود سه هفته) نیاز دارد؛ اما آن‌چه که توجه خاص انجمن‌های علمی را برانگیخته است، تعداد مواد غذایی است که در بروز این معضل نقش دارند. علاوه بر این، جالب‌تر آن که حدود ۵۵ عدد از این مواد غذایی، علاوه بر سهم داشتن در سردردهای میگرنی، در بروز دردهای ناحیه شکم، اسهال، آسم، اگزما و ضعف نیز سهیم‌اند.
– شیر اولین ماده غذایی است که در میان این مواد مشکوک جایگاه نخست را دارد و در ۳۰ درصد موارد حملات میگرن نقش مؤثری را ایفاء می‌کند. مواد غذایی اعلام شده دیگر به ترتیب تأثیر عبارت‌اند از:
– تخم‌مرغ (۲۷ درصد)، شکلات (۲۵ درصد)، پرتقال (۲۴ درصد)، گندم (۲۴ درصد)، پنیر (۱۵ درصد) و گوجه‌فرنگی (۱۵ درصد). ماهیچه گاو، ذرت، سویا، چای، جو دوسر، قهوه، پسته شامی، سیب زمینی، سیب هلو، انگور، مرغ، موز، توت‌فرنگی، خربزه و هویج در رده‌های بعدی جدول قرار گرفته‌اند.
اکثر کودکانی که دچار میگرن می‌باشند، به بیش از یک ماده غذایی حساسیت دارند و حدود ۲۰ درصد آن‌ها، تنها در یک ماده غذایی حساسیت نشان می‌دهند. به طور متوسط می‌توان گفت که علائم سردرد طی فاصله دو روز از زمان خوردن ماده غذایی مشکوک شروع به ظاهر شدن می‌کند. البته در کمال تعجب کودکان علاقه بیش‌تری نسبت به مواد غذایی که سردرد میگرنی را به دنبال دارند، از خود نشان می‌دهند.
کودکانی که دچار میگرن می‌باشند اغلب به حملات صرعی نیز دچار می‌شوند.
این گروه از کودکان که علاوه بر سردرد میگرنی غالباً دچار صرع نیز می‌باشند، در اثر تغییر رژیم غذایی می‌توانند تا حد مطلوبی بهبودی یابند. دکتر پس از زیر نظر گرفتن دقیق ۶۳ کودک و نوجوان (در سنین ۳ تا ۱۶ سالگی) که ۱۸ نفر آن‌ها مبتلا به صرع و ۴۵ نفر دیگر هم به میگرن و هم ناراحتی‌های صرعی بودند، پس از ۴ هفته کنترل غذایی آن‌ها از نظر موارد احتمالی حساسیت، ثابت نمود که حذف مواد مشکوک در مورد ۴۵ کودک میگرنی و صرعی بسیار مؤثر بوده است. در مورد ۵۵ درصد آن‌ها حملات صرعی کاملاً محو شد و در ۲۵ درصد دیگر، از تعداد دفعات حمله به شدت کاسته گردید.
لازم به تذکر است که این شیوه درمانی در کودکانی که تنها از بیماری صرع رنج می‌بردند، هیچ تأثیری نداشت. این محقق جهت حصول اطمینان از نتایج به دست آمده، به تدریج شروع به وارد کردن یک به یک مواد غذایی مشکوک به رژیم غذایی بیماران کوچک خود نمود. حملات صرعی در ۳۲ کودک (۸۹ درصد) مجدداً پدیدار گشت. مواد غذایی که نقش بیش‌تری در بروز این معضل داشت‌اند، عبارت‌اند از:
شیر گاو (در ۳۷ درصد کودکان)، پنیر به دست آمده از شیر گاو (۳۶ درصد)، مرکبات و گندم (۲۹ درصد)، تخم‌مرغ (۱۹ درصد)، گوجه‌فرنگی (۱۵ درصد)، شکلات (۱۱ درصد)، ذرت (۱۰ درصد).
همه این کودکان نسبت به حداقل دو ماده غذایی آلرژی و حساسیت نشان دادند. پس از این تحقیق، دکتر مطالعه بر روی نقش مواد غذایی بر روی این اطفال را برای مدت زمان طولانی‌تری به عهده گرفت. پس از گذشت سه سال، اکثر این کودکان یا به طور کامل و برای همیشه از سردرد و صرع رهایی یافت‌اند و یا از شدت بیماری آن‌ها تا حد قابل ملاحظه‌ای کاسته شد. از نظر این پژوهشگر، بروز میگرن و صرع در کودکان، هر دو ناشی از تغییراتی است که در سطح گیرنده‌های عصبی که به شدت تحت تأثیر نحوه تغذیه قرار دارند، می‌باشد. برای مثال شیر و گندم حاوی پپتیدهایی (واحد ساختمان پروتئین) می‌باشند که بسیار شبیه به آن گروهی که موجب بروز حملات صرعی می‌گردند، هست‌اند.

رد کردن

خاله زنک - اتاق گفتگوی بیبی سنتر